Harry Potter Ljudbok

Harry Potter är den bästa ljudboken i världen. Rösten är helt fantastisk, på den nivån att man skulle kunna tro att rösten inte var till för att göra något annat än att läsa upp Harry Potter. Frågan är vilken Harry Potter Ljudbok du vill lyssna på?

En av de bästa ljudböckerna jag har lyssnat på! Harry Potter ljudboken är verkligen att rekommendera.


Pontus

Vart kan du lyssna på en Harry Potter Ljudbok?

Alla sju Harry Potter Ljudböckerna på svenska och engelska, och du kan börja lyssna på dem redan idag. Det bästa och mest prisvärda alternativet är Nextory, och dom låter dig lyssna gratis i 14 dagar.

Harry Potter är en upplevelse som även du borde ta vara på. Om du mot förmodan inte är nöjd med Nextory eller om du vill fortsätta lyssna gratis så kan du även testa gratis i 14 dagar hos Storytel och BookBeat. Om du väljer att testa alla tre bolagen så får du totalt 42 dagars gratis lysning.

Varför är Harry Potter ljudbok så bra?

Från att det första ordet når dina öron så är du fast, spänningen, känslorna, karaktärerna – Din Harry Potter Ljudbok har allt!

Vad är det som gör Harry Potter-ljudböckerna så bra undrar du säkert, och det finns tyvärr inget enkelt och konkret svar. Det är många små detaljer som har gjort att hela konceptet runt Harry Potter fungerar, men i grunden så är det en riktigt bra berättelse.Du har inte bara karaktärer som du snabbt skapar ett emotionellt band med, men även slaget mellan gott och ont, valet av vänner, inblicken av politikens och medias påverkan av samhället.

J.K. Rowling skapade helt enkelt en historia som passade så många av oss, och vad som är roligt är att jag som personligen har läst böckerna tio gånger tyckte att lyssna på ljudboken var en helt ny upplevelse.

Harry Potter och De Vises Sten

En dag på ett tåg så satt den ensamstående mamman J.K. Rowling och tänkte på vad hon skulle kunna skriva för böcker. Framför sig så såg hon Harry Potter gå förbi, han hade sina Hogwarts-kläder på sig och tittade rakt på J.K. Rowling. I det ögonblicket så föddes idén till Harry Potter, en idé som skulle växa till att bli den mest populära bokserien genom alla tider, och den finns att lyssna på hos Storytel och BookBeat.

 • Utgivningsdatum: 1997-06-26
 • Utgivningsdatum för engelsk ljudbok: 2017-01-10
 • Utgivningsdatum för svensk ljudbok: 2017-06-15
 • Uppläsare: Björn Kjellman Svenska, Stephen Fry Engelska
 • Uppläsningstid: 9 timmar 40 minuter Svenska – 8 Timmar 44 minuter Engelska
 • Sålda Exemplar: Runt 120 miljoner, femte mest genom tiderna.

Harry Potter Ljudbok - de vises sten

Den första Harry Potter-ljudboken av totalt sju heter Harry Potter och De vises sten. Vi får höra om de första åren i Harrys liv, de åren är allt annat än magiska och Harry plågas av sin kusin Dudley. Harry är allt annat än önskad av sin moster Petunia och hennes man Vernon.

Harry har fått berättat för sig att hans föräldrar dog i en bilolycka när han var liten, och det var då han fick ärret i sin panna. Konstiga saker som Harry inte kan förklara händer ofta honom, hans hår växer ut direkt när moster Petunia klipper det. En dag när Dudley och hans gäng jagade honom så befann han sig helt plötsligt på skolans tak.

Vad Harry inte vet är att han är en mycket speciell pojke. På hans elfte födelsedag, när allt verkar hopplöst, kommer en man vid namn Hagrid som förklarar för Harry att han är en trollkarl. När familjen Dursley protesterar så trollar Hagrid fram en grissvans på Dudley. Kalabalik utbryter medan Hagrid vänligt ber Harry komma med honom för att upptäcka denna magiska värld.

Lyssnaljudboks tankar om Harry Potter Ljudboken – De Vises Sten

Hela Harry Potter-serien är ett måste enligt oss på lyssnaljudbok.se, och ljudboksversionen är mycket bra. Den finns på engelska och svenska, men den engelska berättarrösten är magisk. Det skulle nog vara omöjligt att hitta en röst som är bättre för att läsa just Harry Potter-ljudböckerna. Det spelar ingen roll om du aldrig har läst eller lyssnat på Harry Potter eller om du har läst alla böckerna, men att lyssna på ljudboksversionen kommer inte att göra dig besviken.

Vi får i denna första Harry Potter ljudbok följa Harry Potters första år på Hogwarts tillsammans med hans bästa vänner Hermione Granger och Ron Weasley. Ett år fyllt av äventyr, farligheter, vänskap och intriger.

Om du inte redan nu är medlem hos Nextory så föreslår vi att du blir medlem idag och nyttjar dina 14 gratisdagar för att bege dig in i Harry Potters magiska värld.

Vi ger denna Harry Potter ljudbok 10/10. Vi på lyssnaljudbok ska erkänna att vi är stora fan av Harry Potter så något annat än högsta betyg hade inte varit möjligt.

Harry Potter och Hemligheternas Kammare

 • Utgivningsdatum: 1998-07-02
 • Utgivningsdatum för engelsk ljudbok: 2017-01-10
 • Utgivningsdatum för svensk ljudbok: 2017-07-13
 • Uppläsare: Björn Kjellman Svenska, Stephen Fry Engelska
 • Uppläsningstid: 10 timmar 58 minuter Svenska – 10 Timmar 8 minuter Engelska
 • Sålda Exemplar: Runt 60 miljoner.

Harry Potter Ljudbok - Hemligheternas Kammare

Harry Potter och Hemligheternas kammare är den andra Harry Potter-ljudboken av totalt sju om hans tid på Hogwarts skola för magi och trollkonster.

Hemma hos familjen Dursley så blir Harry Potter fortfarande illa behandlad, och hans kära uggla Hedwig får inte ens lämna sin bur. Han har inte hört något på hela sommaren från sina vänner, och allt känns oerhört bedrövligt.

En kväll när familjen Dursley har mycket viktiga affärsvänner på besök så har Harry blivit strängt tillsagd att vara på sitt rum och vara tyst som en mus. Men Harry får ett mycket oväntat besök, en husalf vid namn Dobby kommer för att varna Harry Potter för att inte återvända till Hogwarts. Dobby försöker allt i sin makt för att få Harry att lova att han inte kommer att återvända, vad är det för hemskt som väntar på skolan?

Följ Harry Potters andra år på Hogwarts, där en uråldrig mörk kraft måste stoppas innan någon dödas.

Lyssnaljudboks tankar om Harry Potter ljudboken – Hemligheternas Kammare

Det finns mycket med denna Harry Potter ljudbok, Hemligheternas Kammare, som jag tycker om. Precis som alla andra ljudböcker från J.K Rowling så är man trollbunden från första ordet. Det är många av de olika karaktärernas personlighetsdrag som man för första gången får lära känna, t.ex. Rons beskyddande av Hermione, vilket är det första tecknet på att han tycker om henne. Ett annat är Malfoys pappas inflytande över sin sons liv som blir påvisat i och med köpet av kvastar som ger Draco en plats i Quidditch-laget.

Ett av de största karaktärsdragen är Harry Potters eviga förtroende och lojalitet gentemot Dumbledore, något som påvisas när fågeln Fawkes dyker upp för att undsätta Harry när han är i fara.

Det här är en harry Potter ljudbok som är riktigt bra. Rösten Stephen Fry är helt enkelt lika magisk som boken. Om du inte redan nu är medlem hos Nextory så föreslår vi att du blir medlem idag och nyttjar dina 14 gratisdagar för att bege dig in i Harry Potters magiska värld.

10/10 får ljudboken Harry Potter och Hemligheternas Kammare.

Harry Potter och Fången Från Azkaban

 • Utgivningsdatum: 1999-07-08
 • Utgivningsdatum för svensk ljudbok: 2017-08-10
 • Utgivningsdatum för engelsk ljudbok: 2017-01-10
 • Uppläsare: Björn Kjellman Svenska, Stephen Fry Engelska
 • Uppläsningstid: 14 timmar 3 minuter Svenska – 12 Timmar 32 minuter Engelska
 • Sålda Exemplar: 8,3 miljoner under de första 24 timmarna, vilket gjorde den till den snabbast säljande boken genom tiderna.

Harry Potter och Fången Från Azkaban Ljudbok

Här är tre skäl till varför du ska klicka på BookBeat knappen och lyssna gratis på den här Harry Potter ljudboken idag!

 • Oerhört Spännade.
 • Talarrösten är magisk.
 • Jakten på guld i Quidditch.

Denna Harry Potter ljudbok är den tredje i serien och handlar om det tredje året på Hogwarts skola för magi och trollkonster. Ett år som präglas av mysterier och intriger. Den okända massmördaren Sirius Black har flytt från trollkarlsfängelset Azkaban. Det ryktas att han är ute efter att döda Harry Potter. Som om inte det är tillräckligt så ser skolans spådomslärare en grim i Harrys tekopp. En grim är det mörkaste omenet i den magiska världen, och betyder att döden väntar runt hörnet.

Det tredje året verkar bli fyllt av spänning. I och med att Harry och hans vänner nu är tredjeårselever kommer de att få besöka Hogsmeade, en magisk by nära skolan. Harry har dock inte fått besöket godkänt av sin moster och morbror, men Fred och George Weasley har en överraskning som kan hjälpa honom. Men kan överraskningen även visa sig skapa problem? Lyssna så kommer du snart att veta hur det slutar.

Lyssnaljudboks tankar om Harry Potter ljudboken – Fången Från Azkaban

Harry Potter-ljudboken Fången från Azkaban är min personliga favorit, det är det året som Harry Potter-böckerna gick från att vara barnböcker till något mörkare. Denna Harry potter ljudbok precis som alla Rowlings böcker är mycket välskriven, och sidor samt kapitel bara flyter på. En del som jag verkligen gillar är även Quidditch-säsongen som tyvärr inte alls är med i filmen. Det kan nog vara därför regissören Alfonso Cuarón fick sparken efter att Fången från Azkaban släpptes.

Utan Quidditch hade vi aldrig kunnat förstå Rons djupliggande problem med självförtroendet, eller Harrys obekvämhet med att ses som en ledare, även om det ofta är den rollen han får ta. Vi får såklart genom sporten Quidditch även möta karaktärer som Oliver Wood som spelar in mycket i Harrys utveckling som person.

Fången från Azkaban är riktigt bra Harry Potter ljudbok. Rösten Stephen Fry är helt enkelt lika magisk som boken. Om du inte redan nu är medlem hos Nextory så föreslår vi att du blir medlem idag och nyttjar dina 14 gratisdagar för att bege dig in i Harry Potters magiska värld.

10/10 får ljudboken Harry Potter och Fången från Azkaban.

Harry Potter och den Flammande Bägaren

 • Utgivningsdatum: 2000-07-08
 • Utgivningsdatum för svensk ljudbok: 2017-09-07
 • Utgivningsdatum för engelsk ljudbok: 2017-01-10
 • Uppläsare: Björn Kjellman Svenska, Stephen Fry Engelska
 • Uppläsningstid: 24 timmar 44 minuter Svenska – 21 Timmar 35 minuter Engelska
 • Sålda Exemplar: 55 miljoner.

Harry Potter Ljudbok - Den Flammande Bägaren

Här är tre skäl till varför du ska klicka på BookBeat knappen och lyssna gratis på den här Harry Potter ljudboken idag!

 • Drakar
 • Quidditch VM
 • En magisk tvekamp mellan de största skolorna i den magiska världen.

Fjärde Harry Potter-ljudboken är året då den magiska trekampen återvänder till magins värld. Hela skolan susar av förväntningar på vad tävlingen i denna harry Potter ljudbok kommer att innebära. Priset på 1000 galleoner är givetvis lockande, men evig berömmelse lockar många ännu mer. Dock är det bara en trollkarl eller häxa från varje skola som kommer att få vara med och tävla.

Den flammande bägaren kommer att välja ut en kämpe från varje skola. Den kämpen kommer att gå igenom tre tuffa tester för att ha en chans att vinna tävlingen och evig berömmelse. Men i euforin över att tävlingen har kommit tillbaka så går alla tecken på Lord Voldemorts återkomst förlorade. Det trots att det mörka tecknet blir framkallat under Quidditch-VM.

Det går inte att förbereda sig på hur tävlingen kommer att sluta, var redo att höra och häpna. Det här är ett år som testar Ron och Harrys vänskap, men även Ron och Hermiones efter att Hermione går på julbalen tillsammans med den kända Quidditch-spelaren Viktor Krum.

Lyssnaljudboks tankar om Harry Potter ljudboken – Den Flammande Bägaren

Ljudboken Harry Potter och den Flammande Bägaren kommer alltid vara den boken som för mig satte stämpeln för det kommande kriget mellan gott och ont. Azkaban var början men den Flammande Bägaren visade verkligen på råheten i berättelsen. I de andra böckerna så har döden beskrivits men nu är den verkligen en del av berättelsen.

Det första kapitlet sätter direkt tonen på hur kommande år kommer att vara efter att Lord Voldemort återuppstod. En av de många sakerna som jag gillar med J.Ks skrivande är mixen av känslor. I den fjärde Harry Potter ljudboken så har vi inte enbart tävling och död. Vi ser även för första gången ett potentiellt kärlekspar i Ron och Hermione. Ett band som har en stor inverkan i senare ljudböcker.

Du måste helt enkelt ta chansen att lyssna på denna Harry Potter ljudbok hos Nextory. Du kan lyssna gratis i 14 dagar, bara klicka på knappen ovan så tar den dig dit.

10/10 får ljudboken Harry Potter och Den Flammande Bägaren.

Harry Potter och Fenixorden

 • Utgivningsdatum: 2000-06-23
 • Utgivningsdatum för svensk ljudbok: 2017-10-05
 • Utgivningsdatum för engelsk ljudbok: 2017-01-10
 • Uppläsare: Björn Kjellman Svenska, Stephen Fry Engelska
 • Uppläsningstid: 33 timmar 19 minuter Svenska – 29 Timmar 39 minuter Engelska
 • Sålda Exemplar: 250 000 per timme under de första 24 timmarna.

Harry Potter Ljudbok - Fenixorden

Här är tre skäl till varför du ska klicka på BookBeat knappen och lyssna gratis på den här Harry Potter ljudboken idag!

 • Gott mot ont.
 • Dumbledore VS Voldemort, i en episk duell.
 • Vikten av vänskap.

I den femte Harry Potter-ljudboken så är Lord Voldemort tillbaka. Men ministern och resten av den magiska världen har valt att blunda för det faktumet. Både Harry Potter och Albus Dumbledore blir förlöjligade i den magiska världens svar på Aftonbladet. Det inflytandet som tidningen har på vad den magiska världen tror är stort, och som en effekt av det så är det väldigt få personer som tror på Harry.

För att minska Harrys trovärdighet ytterligare skickas Dementorer till familjen Dursleys hemstad, när de attackerar Harry och Dudley så har Harry inget annat val än att försvara sig. Detta leder till att Harry blir kallad till ministeriet för att ställas inför rätta för att ha brutit mot lagen för missbruk av magi. Ett förhör som kommer att visa vilka på ministeriet som har valt Harrys sida i historian om Lord Voldemorts återkomst.

Ministeriet försöker även lägga sig i undervisningen på Hogwarts, den nya försvar mot svartkonst-läraren Dolores Umbridge är allt annat än pedagogisk. Hon har även en mycket fientlig agenda mot Harry som både straffas hårt och ofta. Som att det inte är nog så har Harry Potter börjat få inblickar i Voldemorts tankar. Är det normalt, eller är något fel med Harry?

Lyssnaljudboks tankar om Harry Potter ljudboken – Fenixorden

Fenixordern är den Harry Potter ljudbok som är mångas favorit, och det är även min favoritfilm. Jag gråter varje gång jag ser den. Den är så fruktansvärt bra för att den visar hur viktig vänskap är oberoende av vad vi går igenom.

Jag tycker även nyttjandet av media för att spegla en falsk sanning talar till dagens politiska situation, speciellt i länder som USA. Harry Potter som är en barnbok har faktiskt en hel del situationer och fall som är mycket vanliga i verkligheten, och som jag tror har varit en del i min uppväxt och hur jag ser på rätt och fel.

Personliga anekdoter åt sidan, Fenixordern är en fantastisk Harry Potter ljudbok och kommer att hålla dig på helspänn hela tiden. Du har möjligheten att lyssna på den gratis hos Nextory Bara klicka på knappen ovan så kommer du att få lyssna gratis i 14 dagar.

10/10 får ljudboken Harry Potter och Fenixorden.

Harry Potter och Halvblodsprinsen

 • Utgivningsdatum: 2005-07-16
 • Utgivningsdatum för svensk ljudbok: 2017-11-02
 • Utgivningsdatum för engelsk ljudbok: 2017-01-10
 • Uppläsare: Björn Kjellman Svenska, Stephen Fry Engelska
 • Uppläsningstid: 21 timmar 47 minuter Svenska – 20 Timmar 47 minuter Engelska
 • Sålda Exemplar: Runt 100 miljoner

Harry Potter Ljudbok - Halvblodsprinsen

Här är tre skäl till varför du ska klicka på BookBeat knappen och lyssna gratis på den här harry potter ljudboken idag!

 • Kärlek eller Vänskap.
 • Dumbledore tar med Harry på hemliga uppdrag.
 • Malfoy och hans hemliga aktiviteter.

I sjätte ljudboken i Harry Potter-serien står vi inför mörka tider. Lord Voldemort är tillbaka, men han håller sig dold för att i skymundan kunna ta över politiskt. Samtidigt jobbar Dumbledore och resten av Fenixorden hårt för att hålla ministeriet säkert samt för att motverka ondskans krafter på alla möjliga sätt. Harry har det tufft i och med sin gudfars död.

Dumbledore har lovat att Harry ska få följa med på olika uppdrag under året det hjälper honom att hålla humöret uppe. Deras första uppdrag tillsammans tar honom till professor Slughorn. En gammal man som Dumbledore vill ha tillbaka som lärare på Hogwarts. Men det finns även en annan agenda. Slughorn besitter nämligen ett minne som Dumbledore behöver för att kunna få alla pusselbitar runt Lord Voldemort att falla på plats.

Det är något konstigt som pågår med Harry Potters ärkerival Draco Malfoy. Malfoy har hoppat av Quidditch-laget och för varje vecka som går ser han tröttare och mer sliten ut. Det är nästan som att han inte sover utan gör något annat på nätterna, vad kan Draco ha i görningen?

Lyssnaljudboks tankar om Harry Potter ljudboken – Halvblodsprinsen

Jag kommer ihåg att jag låg som fängslad i en hel sommar när boken släpptes, och när jag kom över ljudboksversionen så var det likadant. Man var fängslad från första stund. För mig så var den sjätte boken verkligen då Draco och Harry gick helt skilda vägar, valet av vad som skulle komma att spegla dem gjordes där. Det är även den boken där vi ser Dumbledores manipulativa sida för första gången, något som kommer bli tydligare senare. Men det som framförallt får mig att fastna är sökandet efter Voldemorts förflutna, historierna som förklarar hur han blev vad han är idag. Att förstå personen bakom ondskan är extremt intressant.

Harry Potter och Halvblodsprinsen är en fantastisk Harry Potter ljudbok som kommer att hålla dig på helspänn hela tiden. Du har möjligheten att lyssna på den gratis hos Nextory. Bara klicka på knappen ovan så kommer du att få lyssna gratis i 14 dagar.

10/10 får ljudboken Harry Potter och Halvblodsprinsen.

Harry Potter och Dödsrelikerna

 • Utgivningsdatum: 2007-06-21
 • Utgivningsdatum för svensk ljudbok: 2017-11-30
 • Utgivningsdatum för engelsk ljudbok: 2017-01-10
 • Uppläsare: Björn Kjellman Svenska, Stephen Fry Engelska
 • Uppläsningstid: 26 timmar 54 minuter Svenska – 23 Timmar 58 minuter Engelska
 • Sålda Exemplar: Över 500 miljoner kopior har sålts totalt.

Harry Potter Ljudbok - Dödsrelikerna

Här är tre skäl till varför du ska klicka på BookBeat knappen och lyssna gratis på den här Harry Potter ljudboken idag!

 • Den episka avslutningen.
 • Sökandet efter odödlighet.
 • Slaget om Hogwarts.

Den sista ljudboken i Harry Potter-berättelsen, ljudboken där allt avslutas. Kampen mellan gott och ont som vi har fått följa under flera års tid. Givetvis så är alla böcker och filmer skapade så att du kan lyssna igenom allt på en gång. Du kommer att höra oerhört många små detaljer som kommer att få mycket från de tidigare Harry Potter-ljudböckerna att falla på plats.

Du kommer att få uppleva en aha-upplevelse som gör att du förstår så mycket mer om karaktärerna, t.ex. varför de har valt att agera som de har gjort tidigare. Alla lösa trådar knyts äntligen ihop och det hela slutar med en duell mellan Harry och Voldemort. En duell som i sig själv kommer att spegla skillnaden mellan Harry och Voldemort. Precis som Dumbledore sa till Harry i en tidigare Harry Potter ljudbok, det är deras olikheter som spelar roll och inte likheterna.

Lyssnaljudboks tankar om Harry Potter ljudboken – Dödsrelikerna

I Harrys sökande efter dödsrelikerna så kommer verkligen karaktärsdragen som speglar Ron och Hermione fram. Vi får uppleva sidor av dem som inte har kommit fram under någon tidigare Harry Potter ljudbok. Under sökandet så börjar man även förstå den makt och rädsla som Voldemort har genomsyrat trollkarlssamhället med. De som verkligen står på Harrys sida kommer att träda fram.

En del som tillför extra spänning är återkomsten av en hel del gamla karaktärer, min favorit av dem är Oliver Wood och Viktor Krum. Något som jag tror speglar vår gemensamma kamp mot vad som är fel är att vi måste stå upp mot det tillsammans. Det är precis som Harry har gjort i alla ljudböcker, men som nu många fler även gör.

Harry Potter och Dödsrelikerna är en fantastisk Harry Potter ljudbok som kommer att hålla dig på helspänn hela tiden. Du har möjligheten att lyssna på den gratis hos Nextory. Bara klicka på knappen ovan så kommer du att få lyssna gratis i 14 dagar.

10/10 får ljudboken Harry Potter och Dödsrelikerna.

Fantastiska Vidunder och var man hittar dem

Även om det inte direkt är en Harry Potter ljudbok så faller Fantastiska Vidunder och var man hittar dem under samma kategori. Det är en av de skolböcker alla elever på Hogwarts måste läsa under sin tid på skolan. Direkt efter att Newt Scamander publicerade sin bok så blev den invald i skolans litteratur. Mästerverket var även mycket populärt i både trollkarlars och häxors hem. Scamanders bok är en spännande och informativ bok som ger alla en inblick i den magiska världens olika vidunder och var man faktiskt kan hitta dem.

Newts år på resande fot för att göra efterforskningar har verkligen gett honom kunskap som inte kan jämföras med någon annans. För de som tidigare har lyssnat på de olika Harry Potter ljudböckerna så kommer en hel del av de olika djuren att kännas igen. Hippogriffen Vingfåle kommer vi alla ihåg, den episka duellen mellan Harry Potter och den Ungerska Taggsvansen är inte heller något man glömmer i första taget. Alla andra vidunder kommer att chockera även den mest belästa mugglaren.

 • Utgivningsdatum för engelsk ljudbok: 2017-03-14
 • Uppläsare: Eddie Redmayne
 • Uppläsningstid: 1 timme och 54 minuter
 • Utgivare: Pottermore
 • Språk: Engelska

Omslaget på boken fantastiska vidunder och vart man hittar dem

Här är tre skäl till varför du ska klicka på BookBeat knappen och lyssna gratis på den här ljudboken idag!

 • Eddie Redmayne’s röst.
 • Stora delar av vinsten går till välgörenhet.
 • Förvånansvärt spännande.

Lyssnaljudboks tankar om Fantastiska Vidunder och var man hittar dem

Bokens uppläsare är ingen mindre än Eddie Redmayne, som även spelar Newt Scamander i filmen. Det gör honom såklart till det perfekta valet av uppläsare. Det ska även bli spännande att se vem som kommer att läsa den svenska versionen som väntas komma ut under 2019. Eddie är självklart en skådespelare som har varit med i flera filmer, men många anser att hans medverkan i Fantastiska Vidunder är en av hans bästa i karriären.

Värt att nämna är att 15% av vinsten från denna ljudbok går direkt till Comic Relief och Lumos Foundation för deras arbete med barn och unga vuxna för att hjälpa dem till ett bättre liv. Comic Relief kommer att nyttja 20% av summan och 80% kommer att nyttjas av Lumos Foundation. Det är inte enbart en bra ljudbok, men genom att lyssna på den hjälper du även andra i behov.

Denna ljudboken är helt separat från de andra Harry Potter ljudböckerna, och spelar inte in på den senare historien om Harry. Den skapar dock en känsla av att komma den magiska världen närmare, att än en gång få vara en del av den fantastiska värld som J.K. Rowling har skapat. Det är en värld vi inte kan få nog av, och därav är denna bok ett måste för alla Harry Potter-fans.

Fantastiska Vidunder och var man hittar dem är en bra ljudbok som kommer att hålla dig underhållen. Du har möjligheten att lyssna på den gratis hos BookBeat. Bara klicka på knappen ovan så kommer du att få lyssna gratis i 14 dagar.

8/10 får ljudboken Fantastiska Vidunder och var man hittar dem.

101 Otroliga Fakta Om Harry Potter

I J.K. Rowlings serie om Harry Potter så har vi blivit introducerade till en helt ny magisk värld. En värld som många av oss önskar vi hade kunnat besöka. Men vad är historien bakom det vi har lyssnat på? Vad kan det finnas för fakta om de olika skådespelarna, böckerna eller karaktärerna som vi inte känner till? I denna ljudbok så har Jack Goldstein gjort sitt bästa för att ta reda på allt. Han ger dig nu möjligheten att lyssna på 101 olika Harry Potter-fakta, 101 saker du med stor sannolikhet inte känner till idag.

 • Utgivningsdatum för engelsk ljudbok: 2013-07-13
 • Uppläsare: Jack Goldstein
 • Uppläsningstid: 17 minuter
 • Utgivare: Andrews UK
 • Språk: Engelska

Omslaget till ljudboken 101 amazing harry potter facts

Lyssnaljudboks tankar om 101 Otroliga Fakta om Harry Potter

Bokens uppläsare är även författaren, och Jack gör ett bra jobb med att leva sig in i historierna. Han är uppenbarligen ett stort Harry Potter-fan, och den passionen kommer fram i hans röst. Det är en kort liten faktaljudbok som jag tycker är intressant. Ljudboken är helt klart värd tjugo minuter av din tid. Jag kände redan till ungefär hälften av de fakta som Jack presenterade, hur många kan du?

Harry Potter rekord – Ljudböcker och vanliga böcker

Harry Potter är den mest populära bokserien som någonsin har funnits, och rekord efter rekord har slagits när det kommer till antalet sålda exemplar. En rad rekord har även slagits runt filmer och ljud, nedan ser ni ett par av dem som vi tyckte passade in här.

 • De sju böckerna sålde totalt i över 500 miljoner exemplar.
 • Filmerna tjänade in 7 miljarder dollar.
 • Böckerna finns på 67 olika språk.
 • Harry Potter och dödsrelikerna är den snabbast sålda boken genom tiderna.
 • J.K Rowling är den ända författaren som har blivit miljardär, dock tappade hon den status då hon donerade enorma summor till välgörenhet.
 •  Dödsrelikerna trycktes i hela 12 miljoner kopior initialt, vilket är rekordet.

Den flammande bägaren hade rekordet som den bok som producerades i flest kopior i den initiala tryckningen. Det slogs sedan av Fenixorden, och sedan av Halvblodsprinsen. Till sist så tog Dödsrelikerna det rekordet och trycktes i hela 12 miljoner kopior initialt. Första rekordet som Flammande bägaren höll var på 3,8 miljoner, vilket knappt går att jämföra med Harry Potter och Dödsrelikerna.

Lyssnaljudbok.se - bästa sidan för att du ska börja lyssna på ljudböcker.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Harry Potter Ljudbok
Author Rating
51star1star1star1star1star
lyssnaljudbok.se
Compare items
 • Total (0)
Compare
0