Vem gjorde det och varför?

Följd med på en spännande resa mot sanningen.

Deckare

Ljudböcker som faller under kategorin ”deckare”, har en tendens att handla om brott som ska lösas, och personen som har gjort brottet är alltid ett mysterium. Men det finns ofta en länk mellan personen som ska lösa brottet och den som har begått det, slutet är mycket spännande. Detta är en riktigt bra ljudbokskategori för den som söker spänning och mysterium. Du känner säkert till Sherlock Holmes som är världens mest kända detektiv, och kan ha hört talas som Hamilton eller Jack Reacher. Hos de flesta svenska ljudbokstjänsterna hittar du titlar som ”Mannen som lekte med dockor” eller ”Dömdes för mord” båda som är värda att lyssna på. Men det finns också en hel del internationella titlar som Jack Reacher eller Agatha Christies klassiker. Vill du ha spänning så är just deckare bra böcker att lyssna på.

Om du är en person som inte klarar av väldigt grafiska beskrivningar av våld och brott så är detta en kategori som du borde hålla dig borta från. Just våldet och brotten är mycket ofta beskrivna i detaljer som kan vara svårt för gemene man att förstå. Jag tror och hoppas att du precis som jag inte har varit med om de situationerna som beskrivs i många deckare, och därav inte behöver få en återblick till det tillfället. Men för många så är just de rysningar som detaljrikedomen skapar som är ett av skälen till att just deckare är en favorit genre att lyssna på.

Lee Child Prickskytten

Lee Child och hans serie med Jack Reacher är inte bara spännande men även hiskligt med detaljer som får håret att resa sig.

I en småstad i Indiana ligger en ensam krypskytt gömd i ett parkeringshus. Mitt under rusningstid börjar han skjuta rakt mot folkmassan på torget nedanför. Fem personer mister sina liv i detta blodbad. Skytten lämnar tydliga spår efter sig och polisen får snabbt fast honom. Han heter James Barr och det verkar bli ett solklart fall.

Fler recensioner kommer snart.

Lyssna på en bok under tiden 🙂

lyssnaljudbok.se
Compare items
  • Total (0)
Compare
0