Deckare – Topp tio att lyssna på i vår solen

Deckare – Dåden du trodde var omöjliga, brott du aldrig skulle kunna fantisera om. Vad är det som driver oss människor till att begå dessa brott, och vilka är personerna som är redo att sätta stopp för det? Kryp upp i soffan och gör dig reda att stiga in i brottet och våldets värld. I min topp tio-lista hittar du hjältar och världens avskum. Jag kan inte lova att du kommer ha en bra känsla i magen när du lyssnat klart. Men du kommer sitta på helspänn till sista ordet är sagt. Tills du får svaret på vem som gjorde det. På vem som är skyldig. På vem som kommer att få rättvisa. Deckare är för många en favorit genre. Det på grund av den detaljrike våldsamheten, du kommer inte bli besviken.

Lee Child Prickskytten

Lee Child och hans serie med Jack Reacher är inte bara spännande men även hiskligt med detaljer som får håret att resa sig.

Syndaboken - Sofie Sarenbrant

En inbrottsvåg drar genom Bromma och tjuvarnas metoder blir allt värre. När ett mord på en tonårspojke skakar idyllen kopplas Emma Sköld in på fallet. Allt pekar på ett villainbrott som har gått snett.

Paganinikontraktet-Keppler

En sommarnatt hittas en kvinna död på en stor fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen.

Mannen på bron - Mikael Ressem

Ambulanssjuksköterskan Erik Sandström får plötsligt larm om en man som står på fel sida av ett broräcke i centrala Gävle. Ordningspolisen Patrik Andréasson möter upp Erik på bron och förklarar att det är den kända ishockeyspelaren Peter Hilmersson som är i färd med att ta sitt liv.

Sista Rånet - Anders Adala

Under många år levde Anders Adali dubbelliv som bankrånare. På dagarna var han som vilken familjefar som helst, med småbarn och heltidsjobb, men på kvällarna satt han och detaljplanerade komplicerade värdetransportrån i mångmiljonklassen. "Aldrig tidigare har vi fått se verklighetens grova brottslighet i ett så avskalat och tydligt ljus."- Jens Lapidus

Mamma Försökte - Jens Lapidus

Här ges en annan sida av berättaren, där den enskilda händelsen, det utmejslade minnet, den förtätade scenplatsen får sin alldeles särskilda laddning. I ett dussintal noveller, några nyskrivna och andra publicerade i olika sammanhang, får vi möta enskilda personer ur Lapidus Stockholm noir-värld, en och en i sina egna historier.

Äventyr i Svensson Land

Han blev känd som Serieskytten, mördaren Peter Mangs. I sju år sköt han och dödade människor i Malmö. Alltid i bakhåll. Under de sista kaotiska månaderna innan han greps höll han staden i skräck.

Följ Fucking Order - Ann Törnkvist

Natten mot den 1 juli 2010 rusar två män beväpnade med kalasjnikov och pistol in i kafé lokalen Oasen i Södertälje. Där skjuter de ihjäl två bröder, elitfotbollsspelaren Eddie Moussa och fyrabarnspappan Yaacoub Moussa. Dubbelmordet utgör kulmen på den våldsspiral som satt skräck i staden under flera år.

Sju dagar kvar att leva - Deckare

Där sitter han till slut, på andra sidan av ett skottsäkert glas. Fyrtioettåringen hon flugit över Atlanten för att träffa. Mannen som snart ska dö. Han lyfter telefonluren och presenterar sig. När den prisbelönta reportern och kolumnisten Carina Bergfeldt möter Vaughn Ross återstår en vecka av hans liv.

Brotten som Skakade Sverige - Martin Borg

En skrämmande tidsresa genom Sverige.
Vem är det egentligen som begår allvarliga brott? Hur kommer det sig att människor genomför de mest våldsamma och omoraliska handlingar utan hänsyn till konsekvenserna?

Favoritförfattare av deckare

En av mina favoriter är Lee Child och Jack Reacher, du kan ha sett ett par av dem på bio. Men jag lovar dig att Childs bästa verk inte har släppts på den vita duken, jag har skrivit mer om honom här. Om du är ute efter riktigt kriminaldrama så är det en grym samling.

När det kommer till svenska författare så är Keppler ett riktigt bra alternativ. Hans senare verk är fyllt med rå och ofiltrerad ondska samt våld. Något han fyller ut med en story och detaljrikedom som gör att böckerna bara når fram till dig.

Deckare du inte får missa

Jag valde att inte ta med milleniumserien i min topplista, detta för att jag antar att alla redan har lyssnat på Larssons mästervärk. Det är en helt otrolig ljudbok, och om du mot förmodan har missat den så bör den vara nummer ett på din lista. Min åsikt är nog att det är den svenska bok som blivit störst internationellt. Du kan börja lyssna på den serien helt gratis hos Nextory.

Millenium - Stieg Larsson
Summary
Review Date
Reviewed Item
Deckare
Author Rating
51star1star1star1star1star
lyssnaljudbok.se
Compare items
  • Total (0)
Compare
0