Storytel

Tre skäl till att börja lyssna nu!

- Marknadsledande.
- Störst utbud.
- Testa gratis i 14 dagar.

1. Öppna konto
Öppna ett personligt konto hos Storytel.
2. Ladda ner appen
Hämta hem appen direkt till din telefon via App Store eller Google Play.
3. Hitta en ljudbok
Hitta en bra ljudbok genom att söka på titel, författare eller genre.

Jag trodde tjänsten skulle vara bättre, men värd att testa iallafall.

Om Storytel

Storytel grundades 2005 under ett annat namn, men 2007 bytte de till Storytel. Sedan dess har Storytel jobbat med ljudböcker. Antalet nöjda kunder verkar inte öka, och många av konkurrenterna har skapat en bättre tjänst.

Den aktören som har det bredaste utbudet och därav ger dig som konsument tillgång till flest ljudböcker är Storytel. Det stora utbudet beror mycket på att dom har funnits länge.

Storytel kampanjkod & rabatt

Just nu är de 14 gratis dagar hos Storytel där de låter dig prova appen och lyssna på deras ljudböcker. Du kan säga upp det när du vill, de har ingen bindningstid. Du kan testa alla funktioner för att se om Storytel är ljudbokstjänsten för dig. Vi på lyssnaljudbok.se tror att Storytel kan komma att göra dig besviken, men dem har en hel del nöjda kunder.

Storytel abonnemang

Storytel’s abonnemang har ingen bindningstid och du får även prova tjänsten helt gratis i 14 dagar för att bestämma dig om du vill fortsätta använda tjänsten. Du kan alltså registrera dig och prova tjänsten i 14 dagar och sedan enkelt avsluta ditt abonnemang utan att betala en enda krona.

För att prova på tjänsten behöver du ange dina kortuppgifter men ingenting dras från det om du inte vill fortsätta med tjänsten efter den fria testperioden. En viktig sak att komma ihåg är att du inte kan fortsätta lyssna efter att du avslutat ditt abonnemang så säg inte upp abonnemanget direkt utan vänta tills du testat tjänsten ordentligt.

Tidigare fanns det olika typer av Storytel-abonnemang, ett med begränsad lyssning och ett med obegränsat. Numera finns bara abonnemanget med obegränsad lyssning kvar och det kostar 169 kronor/månad.

Storytel app

Appen som har tagits fram av Storytel är ok. Vår favoritdel är att appen gör det superenkelt att börja precis där du avlutade senast. Det gör det snabbt och enkelt att börja lyssna igen. Tillgången till provlyssning är bra, speciellt om man är osäker på om man har hittar rätt bok. Men det mycket att förbättra och en del funktioner hackar mycket.

Game of Thrones i Storytel
Storytel uppläsning i app

Offline Läge

Du kan spara ner hur många böcker du vill för att lyssna i offlineläge senare. När du är uppkopplad till Wi-Fi så kan du smidigt ladda ner allt du vill lyssna på eller läsa senare. Du väljer mycket enkelt i din kontoinställningar vilka böcker du vill ha tillgängliga i offlineläge, och de kan ändra på dom när det passar. Perfekt för semestern, jag lyssnade igenom hela Harry Potter serien i Spanien.

E-böcker i Appen

Läser du e-böcker så har Storytel en hel del funktioner för att göra det så enkelt för dina ögon som möjligt. Du kan ställa in storleken på texten och ändra ljuset. Det finns ett speciellt nattläge som är anpassat för att ge dig den bästa upplevelsen under nattetid. Det är viktigt att ta hand om ögonen, vi vill ju at du ska kunna både läsa och lyssna på böcker hela livet.

Ibland så vill man helt enkelt ändra på hastigheten i appen. Det kan vara så att man vill snabbspola igenom delar man har hört eller så letar man efter något speciellt som man vill lyssna på igen. Det kan man enkelt göra hos Storytel, och det hastigheterna som är tillgängliga är:

 • 1 X
 • 1.25X
 • 1.5 X
 • 1.75 X
 • 2 X

En smart funktion är också att du kan betygsätta ljudböckerna, det hjälper såklart andra medlemmar att hitta bra ljudböcker. Förhoppningsvis kan dom betygen hjälpa dig att hitta en riktigt bra ljudbok någon gång. Detta sker med en skala på 1-5 stjärnor, och där fem stjärnor är det bästa betyget.

Storytel hjälper dig att snabbare och smidigare hitta intressanta böcker om du har en aning om vad du letar efter. Du kan filtrera så ett enbart engelska böcker eller böcker i en viss genre dyker upp. Det för att du så enkelt som möjligt ska kunna välja bland ljudböcker som faktiskt är intressanta för just dig. Tid är trots allt viktigt och man vill hitta intressanta böcker snabbt för att kunna lyssna.

Storytel

Gör vardagen till ett äventyr!

Kategorier

För det ska ha det så enkelt som möjligt så har Storytel skapat en mycket detaljerad lista över deras kategorier. De kategorier samt ungefärligt antal böcker som finns ser du nedan.

Free Trial

Projects

SSL

Storage

Romaner 15600

Språk 250

Spänning 4300

Tonår 3160

Erotiskt 3650

Fakta 4170

Barn 5240

Fantasy 4130

Biografier 4770

Deckare 6550

Utveckling 6300

Ekonomi 2217

Om du är inne på en viss kategori så kan du ändå filtrera inom den, för att komma ännu närmare rätt bok. Listan nedan visar exempel på vad du kan titta på inom varje kategori.

 • Mest lästa senaste veckan
 • Mesta lästa någonsin
 • Titel A-Ö
 • Författare A-Ö
 • Högst betyg
 • Senast släppta

Storytel Presentkort

Har du ljudbokmalsvänner så är det enkelt och bra att ge dom ett presentkort hos Storytel. Enklast att köpa är på Storytels hemsida och det finns fyra olika varianter:

 • 1 månad – 169 kronor
 • 3 månader – 507 kronor
 • 6 månader – 1014 kronor
 • 12 månader – 2028 kronor

Du kan antingen betala med kort eller med SAS Eurobonuspoäng. Det går även bra att köpa Storytel presentkort till den som redan har ett konto. När mottagaren matar in koden (som också görs direkt på Storytels hemsida) förlängs helt enkelt perioden baserat på presentkortets tidsperiod. Pengar dras inte från kortet innan presentkortsperioden löpt ut. Ett konto som skapats genom presentkort har precis samma funktioner och utbud som ett konto som skapats genom vanlig registrering. Du behöver inte avsluta Storytel när perioden löper ut om du inte vill fortsätta. Ett presentkort hos Storytel är giltigt i 12 månader från inköpsdatum.

Säga upp Storytel

När du tröttnar på Storytel så är det enkelt att säga upp, logga in på ditt konto på en dator och gå till mina inställningar. Sen är det bara att klicka så får du inom kort ett mejl som bekräftar att du har sagt upp ditt abonnemang. Observera att du inte kan säga upp tjänsten i appen, så logga in på en dator istället.

Betalningsalternativ

Storytel har såklart de klassiska betalningsmetoderna, och du kan nyttja visa eller Mastercard. Men vad som är unikt med Storytel är att du också kan nyttja SAS Eurobonuspoäng. Ett bra alternativ för den som reser mycket, men för dom flesta så är det ett vanligt kort som gäller för att betala. Vi på lyssnaljudbok.se tycker att Storytel är den bästa tjänsten, och med tanke på att du kan testa gratis i 14 dagar så finns det inga skäl till att inte ge Storytel en chans att ge dig lite äventyr i vardagen.

Om du inte är säker på om detta är en tjänst för dig så kan du alltid jämföra alla olika ljudbokstjänster här. Där kommer du att se för och nackdelar med alla, och garanterat hitta den som är bäst för dig.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Storytel
Author Rating
31star1star1stargraygray
lyssnaljudbok.se
Compare items
 • Total (0)
Compare
0